Link of zelf code invoeren

Je kunt op twee manieren mobiel verbinden met DistaRoom. De eerste manier is door eenvoudig op een link te klikken die je bijvoorbeeld hebt ontvangen via de SMS of email. De link heeft de volgende opbouw: 'join.distaroom.com/123-456-789. Je wordt hierdoor automatisch verbonden met de juiste room.

Heb je geen link, dan ga je in je browser naar www.join.distaroom.com. In deze omgeving kun je vervolgens zelf het nummer van de room invoeren.

Vul het nummer van de room in en optioneel je naam

Toegang camera en microfoon

Om de verbinding definitief te maken, dien je toegang te geven tot je camera en microfoon. Je krijgt een pop-up met een tekst als 'join.distaroom.com wil toegang tot de Microfoon en Camera'. Om toegang te geven klik je op 'Sta toe'.

Heb je per ongeluk op 'annuleren' of een equivalent daarvan geklikt, dan krijg je een melding dat het geven van toestemming noodzakelijk is om te connecten met DistaRoom. Om opnieuw toestemming te kunnen geven dien je de pagina te vernieuwen. Hoe je dit doet is afhankelijk van je toestel en de browser die je gebruikt.

Hieronder twee voorbeelden. De eerste betreft een iPhone met Safari als browser. Het tweede voorbeeld betreft een Samsung telefoon met Google Chrome als browser.

iPhone met Safari

Vernieuwen in Safari op een iOS toestel doe je door op de ronde pijl te klikken

Android met Google ChromeVernieuwen in Chrome op een Android toestel doe je door de URL balk aan te klikken en opnieuw de link te selecteren

Toegang verlenen via instellingen

In sommige gevallen zul je naar de instellingen van je telefoon moeten gaan om je browser toegang te verlenen tot je camera. Hieronder leggen we je uit hoe je dit op een iOS toestel en met een Android telefoon.

iOS / iPhone

Ga naar instellingen en scroll naar beneden om je browser te selecteren uit de lijst met apps. De meeste mensen met een iOS toestel maken gebruik van Safari. Selecteer Safari uit de lijst en scroll naar beneden tot dat je ziet staan 'instellingen voor websites'. Hier klik je camera aan en vervolgens kies je 'sta toe'. Ditzelfde doe je voor microfoon.

Stel de toegang in voor je camera en microfoon

Kies 'sta toe'

Ga nu terug naar de browser en vernieuw de pagina. Je kunt nu connecten met DistaRoom.

Android

Ga naar instellingen en klik op apps. Er opent een lijst met alle apps. Selecteer hieruit je browser. De meeste mensen met een Android toestel maken gebruik van Google Chrome. Selecteer Google Chrome uit de lijst en scroll door naar machtigingen. Onder machtigingen zie je de permissies van de app om gebruik te maken van o.a. je camera en je microfoon. Zorg ervoor dat deze permissies aan staan.

Klik op de switches en zorg dat deze gekleurd zijn

Ga nu terug naar de browser en vernieuw de pagina. Je kunt nu connecten met DistaRoom.

Hulp nodig?

Ervaar je nog steeds problemen en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze support medewerkers zitten op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 voor je klaar. Je kunt ons bereiken op 088-0123999 of via support@distaroom.com