Link of zelf code invoeren

Je kunt op twee manieren verbinden met DistaRoom op je laptop of PC. De eerste manier is door eenvoudig op een link te klikken die je bijvoorbeeld hebt ontvangen via de email. De link heeft de volgende opbouw: 'join.distaroom.com/123-456-789'. Je wordt hierdoor automatisch verbonden met de juiste room.

Email uitnodiging DistaRoom

Heb je geen link, dan ga je in je browser naar www.join.distaroom.com. In deze omgeving kun je vervolgens zelf het nummer van de room invoeren. Ook kun je je naam invoeren en alvast de input voor je camera en microfoon selecteren.

Verbinden via join.distaroom.com

Preview

Wanneer je op 'Gebruik mijn camera en maak verbinding' hebt geklikt, kom je terecht in de preview omgeving. Hier kun je testen of je camera en microfoon goed werken.

Als het goed is zie je jezelf zitten. Ook zou er een groene balk moeten bewegen wanneer je microfoon geluid opvangt. Gebeurt dit niet? Probeer dan de input voor camera en microfoon te wijzigen door op de ⋁ te klikken.

Als je camera en microfoon werken, klik dan op 'Verbind nu' en de verbinding wordt tot stand gebracht.

Preview voor vergadering

Browser toegang verlenen tot camera en microfoon

Als je geen beeld ziet in de preview of als je geen groene bewegende balk ziet wanneer er geluid wordt gemaakt, kan dat er op duiden dat je browser nog niet de toegangs rechten heeft om gebruik te maken van de camera en microfoon van je laptop of pc.

Hoe je de toegang verleent hangt er vanaf van welke browser je gebruik maakt. In de moderne browsers opent zich er een pop-up onder de URL balk waarin je aan kunt geven dat DistaRoom gebruik mag maken van jouw camera en microfoon. DistaRoom heeft enkel tijdens de videobel sessie toegang.

Google Chrome

Door op 'Toestaan' te klikken geef je DistaRoom toegang tot de camera en microfoon in Safari.

Toegang verlenen tot microfoon en camera in Google Chrome

Safari

Door op 'Sta toe' te klikken geef je DistaRoom toegang tot de camera en microfoon in Safari.

Toegang verlenen tot microfoon en camera in Safari

Mozilla Firefox

Door op 'Toestaan' te klikken geef je DistaRoom toegang tot de camera en microfoon in Firefox.

Toegang verlenen tot microfoon en camera in Firefox

Microsoft Edge

Door op 'Toestaan' te klikken geef je DistaRoom toegang tot de camera en microfoon in Microsoft Edge.

Toegang verlenen tot microfoon en camera in Edge

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze support medewerkers zitten op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 voor je klaar. Je kunt ons bereiken op 088-0123999 of via support@distaroom.com