In DistaRoom deel je eenvoudig je scherm, zodat deelnemers met je mee kunnen kijken. In de DistaRoom vergadering onder het scherm van je eigen webcam klik je op het ronde plus icoontje.

Vervolgens kies je of je een scherm wilt delen op je computer of dat je een notitieblok scherm wilt openen waarin je notities kunt maken en deze kunt delen met de andere deelnemers.

Als je voor 'Deel je scherm' kiest, dan heb je de mogelijkheid om een volledig scherm te delen, om een app-venster te delen en om een tabblad van je browser te delen. Selecteer het scherm dat je wilt delen en klik op 'delen'.

Wanneer je kiest om het notiteblok te openen krijg je de keuze om deze in een nieuw tabblad op je computer te openen, zodat je met je muis aantekeningen kunt maken of om de link naar het notitieblok te kopieren, zodat je deze op je tablet kunt gebruiken en met je vinger aantekeningen kunt maken.

Vervolgens kun je aantekeningen maken en deze in de vergadering delen met andere deelnemers. Je kunt rechte lijnen, vormen, pijlen en teksten tekenen. Wil je geen aantekeningen meer delen, dan klik je op het kruisje.